Transition between Community and Commercial

Since our last pin up, I have been continuing my studies on creating spaces that help integrate the newer development plan into the existing context. The landscape is kept at a more human scale to provide a sense of environment and enclosure. Along with the section, I have also been studying different styles of paving that could possibly be used on the site. Some of the earlier iterations became too busy and a more simple, less “loud” pattern was needed. The section shows a cut through the site, as well as the community to the north and Bonanza Rd. to the south. The area of challenge still is the space between the workforce housing and the retail pavilions. It is somewhat better than earlier iterations in the sense that there is now a lower 3ft. fence to create a separation and provide privacy but still provide some transparency through the vegetation.

CIR Section

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s