Osseous Terrain

COURT TO ATRIUM FadeThe institute must be an educator itself by demonstrating alternatives to sustainable strategies, alternative design, and technology. The future of the Center for Advanced Environmental Study needs to have a strong connection between the inhabitants and the surrounding context views. It is to help the two engage each other physically so that both may benefit from one another and to be proformative and inspirational. It must celebrate the island context as well as the dedicated researchers who inhabit this environment. Creating a social hub that withdraws the stress and returns to a simple tranquility, which is the land itself. Throughout the campus, there is a water collection system that will collect the rain runoff of the roof and the exterior spaces into a cistern located in the main lobby of the institute. The buildings facade is also acts as the structure and an example of future facade systems using ETFE. The structure is inspired by the variable density of a bone structure and uses this effect to control the amount of direct sunlight that enters yet allowing indirect light to limit artificial lighting. Natural ventilation is also utilized on the upper levels with operable partitions that allow the westward wind to naturally ventilate the building.

MONEYSHOT_2.jpg

J Section

IMG_1205

Final Board Layout

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s